Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Het Flora bordspel
Pas op! Eetbaar of giftig?
De bedoeling van het spel is om door de tuin of het park of de Keukenhof te wandelen. Daarbij te genieten van alle bloemen en kruiden, en als eerste het einde van de tuin te bereiken.
Het Flora bordspel is tevens een spannend spel, zoals bijvoorbeeld het ganzenbord. Tegelijkertijd leer je veel over de planten die je onderweg tegenkomt.
De kaartjes worden naar gelang het aantal spelers verdeeld. De eerste speler gooit de dobbelsteen en verplaatst de pion evenveel vakjes als het aantal ogen dat gegooid is. Als deze daarbij op een donkergroen vakje belandt, draait hij/zij één van kaartjes om. Op de bijgeleverde gebruiksaanwijzing staat vermeld wat je vervolgens moet doen. Winnaar is degene, die als eerste de route door de tuin heeft gelopen.
Je kunt het ook gebruiken als herkenningsspel, of als belevingsspel, of als aanleiding om meer over bloemen en kruiden te leren. Bijvoorbeeld of planten eetbaar zijn of giftig.
Aantal: 2-4 spelers
Inhoud:
- 1 houten spelbord (tevens opbergdoos)
- 36 houten bloemen-/kruidenkaartjes,
- 4 pionnen (4 cm hoog)
- 1 grote dobbelsteen (3x3x3 cm)
- handleiding
Het Flora bordspel
Het bestaat uit:
- 1 houten spelbord (tevens opbergdoos)
- 36 houten bloemen-/kruidenkaartjes,
- 4 pionnen (4 cm hoog)
- 1 grote dobbelsteen (3x3x3 cm)
- handleiding
De bedoeling van het spel is om door de tuin te wandelen (de route loopt met de klok mee), daarbij te genieten van alle bloemen en kruiden, en als eerste het einde van de tuin te bereiken. Elke speler mag per beurt met de dobbelsteen gooien en de pion zoveel hokjes verplaatsen als er ogen gegooid zijn.
Alle groene vakjes hebben een speciale betekenis. Daar sta je stil bij de specifieke eigenschappen van een bepaalde plant of kruid. Als een speler op een vakje met een tuinbank terechtkomt, mag hij even uitrusten, van de mooie tuin genieten en een beurt overslaan.
Voordat het spel begint, worden de 36 houten plantenkaartjes verdeeld onder de spelers (bij 4 spelers krijgt iedere speler 9 kaartjes, bij 3 spelers 12 kaartjes en bij 2 spelers 18 kaartjes).
De speler die het hoogste aantal ogen gooit met de dobbelsteen mag met het spel beginnen. De speler gooit de dobbelsteen en verplaatst de pion evenveel vakjes als het aantal ogen dat gegooid is. Als je daarbij op een donkergroen vakje belandt, draai je één van je kaartjes om. Op deze kaartjes staan afbeeldingen van de planten en kruiden uit de tuin. Op de bijgeleverde gebruiksaanwijzing staat vermeld wat je vervolgens moet doen. Zoek gewoon het nummer van de kaart en lees het voor. Winnaar is degene, die als eerste de route door de tuin heeft gelopen en op zijn startpositie terugkeert (van tevoren overleggen of je precies op de startpositie moet komen of dat je dobbelsteenogen mag overhouden).
VARIATIES
- In plaats van de kaartjes te verdelen onder de spelers kun je ervoor kiezen alle 36 kaartjes omgekeerd op tafel te leggen.
- Laat de speler de naam van de plant raden (bedek dan wel de naam op het kaartje, bijv. met je duim of vinger). Is het antwoord goed, dan mag de speler 1 extra vakje vooruit.
- Laat de speler raden of deze plant eetbaar is of giftig. Is het antwoord goed, dan mag de speler 1 extra vakje vooruit.
- Stel vragen: - Herken je deze plant?
- Wat weet je over deze plant?
- Bestond deze plant ook al lang geleden (herinneren)?
- Bloeit deze in de zomer òf in de herfst?
Aantal: 2-4 spelers
Wij willen er hier op wijzen dat er natuurlijk nog veel meer giftige planten en bloemen in onze tuinen en parken voorkomen, maar dat we die hier niet allemaal kunnen opnemen. Het instituut dat zich met vergiftigingen bezighoudt is het Nationaal Vergiftigingen Centrum van het UMC Utrecht (NVIC). De informatie van de planten in dit spel is verzameld van verschillende websites. ZE ZIJN NIET BEDOELD ALS MEDISCH ADVIES.
Download hier de complete handleiding